با حضور و سخنرانی آیتالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس و به میزبانی دانشگاه سلمان فارسی کازرون صورت پذیرفت
برپایی سومین نشست از مجموعه نشستهای تخصصی اندیشهورزی در مکتب عاشورا
بنا به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه سلمان فارسی کازرون، در این نشست که صبح امروز، یکشنبه، 22 مردادماه و با حضور اعضاء هیئت رئیسه دانشگاه سلمان فارسی کازرون، امام جمعه، فرماندار ویژه، روسای دانشگاهها، فرماندههای نظامی و انتظامی و جمعی از دانشگاهیان، مسئولان و مردم شهرستان کازرون، برگزار گردید، رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون، امام جمعه و فرماندار ویژه شهرستان کازرون به طرح چشماندازها و نیازهای توسعهای شهرستان کازرون و دانشگاه سلمان فارسی کازرون پرداختند.
تشریح مأموریت و اهداف راهبردی دانشگاه سلمان فارسی کازرون از سوی رئیس دانشگاه
دکتر غریب فاضلنیا، رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون، در ابتدای این نشست با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته در تقویم کاری دانشگاه، خاطر نشان نمود: در کنار مجموعه اقدامات مختلف در حوزههای آموزشی، پژوهشی و دانشبنیان که از سوی این دانشگاه دنبال میشود، با توجه به ظرفیتهای بالای فرهنگی و اجتماعی شهرستان کازرون، برگزاری نشستهای تخصصی در سه حوزه مختلف را در دستورکار دانشگاه قرار دادیم. «مجموعه نشستهای تخصصی شناختشناسی سلمان فارسی»، «مجموعه نشستهای تخصصی اندیشهورزی در مکتب عاشورا» و «مجموعه نشستهای روایتگری دفاع مقدس»، نشستهای برنامهریزی شدهای هستند که به صورت ادواری و با استفاده از ظرفیتهای نخبگانی شهرستان کازرون و استان فارس برگزار میشود و خوشحال و مفتخریم که سومین نشست از مجموعه نشستهای تخصصی اندیشهورزی در مکتب عاشورا را امروز با حضور و سخنرانی آیتالله دژکام برگزار میکنیم.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون همچنین با اشاره به مأموریتهایی که با اتکاء به خرد جمعی و ذیل راهبردها و سیاستگذاریهای کلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای این دانشگاه تعریف و برنامهریزی شده، افزود: دانشگاه سلمان فارسی کازرون به عنوان یک قطب علمی، دانشگاهی جامع، کارآفرین و جامعهپرداز در غرب استان فارس میباشد که به پشتوانه برخورداری از مزیتهای نسبی متنوع، تلاش میکند با تکیه بر پیشینه غنی تاریخی، فرهنگی ـ مذهبی و علمی منطقه کازرون، میراثدار نهاد علم در این دارالعلم تاریخی باشد. در این راستا دانشگاه، اهتمام و جهد لازم را در خصوص آموزش، تربیت و پرورش نیروی انسانی خلاق، فناور و نوآور، متعهد، باورمند و متخصص در تراز الگوی ایرانی ـ اسلامی با ایفای نقش در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی سرلوحه خود قرار داده است.
دکتر فاضلنیا همچنان با تصریح بر اینکه دانشگاه سلمان فارسی کازرون اهتمام در جهت ارتقاء فعالیتهای آموزشی و پژوهشی همراه با برونداد هدفمند، کارآفرین و جامعهپردازی اثرگذار و تعامل با فضای اجتماعی و ترویج علم، کارآفرینی و فناوری نوین را در دستور کار خود قرار داده است، افزود: این دانشگاه در جهت بسط حوزههای دانش و فناوری نوین بشری، خلق و نوآوریهای علمی، فناورانه، خلق ثروت و سرمایه از دانش در جهت حل مسائل و مشکلات جامعه و تسهیل زندگی و کسب و کار، اهتمام جدی دارد.
ایشان در پایان خاطر نشان نمود: دانشگاه سلمان فارسی کازرون با الگو قرار دادن حضرت سلمان فارسی، صحابه جلیلالقدر پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص)، کرامت انسانی، گام برداشتن در مسیر آموزههای دینی و اخلاقی، تکریم علم و عالم، خودباوری، مسئولیتپذیری و پاسخگویی، خردورزی و آزاداندیشی، دانشآفرینی، دانشگستری و ارج نهادن به آفرینشهای فکری، خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی، اخلاق حرفهای و رعایت حق مالکیت معنوی و مشارکت و کارگروهی را در همۀ امور به عنوان سرلوحۀ اخلاقی و ارزشهای محوری خود قرار داده است و در جهت ترویج نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری اهتمام میورزد.
امام جمعه کازرون:
دانشگاه سلمان فارسی کازرون بایستی در ردیف اصلیترین دغدغهها و اولویتهای جامعه قرار گیرد
در ادامه این نشست، حجتالاسلام محمد صباحی، امام جمعه کازرون، با اشاره به اینکه توسعۀ دانشگاه سلمان فارسی کازرون را در اولویتهای اصلی کارهای خود در نظر گرفته است، خاطر نشان نمود: توسعۀ کمّی و کیفی دانشگاه سلمان فارسی کازرون و دغدغهمند کردن عموم مردم نسبت به مسائل دانشگاه، دو موضوع مهمی بوده که همواره آنها را دنبال کردهام و معتقدم در صورت تحقق آنها میتوان امیدآفرینی بیشتری برای توسعهای ایدهآل و مطلوب ایجاد نمود.
حجتالاسلام صباحی همچنین افزود: دانشگاه سلمان فارسی کازرون و مسائل آن باید در ردیف اصلیترین دغدغهها و اولویتهای اصلی همۀ مردم جامعه قرار گیرد. به ویژه عموم مردم شهرستان کازرون که همواره حامی این دانشگاه بودهاند بایستی حتی در زمان انتخاب رشتۀ فرزندانشان نیز به این دانشگاه توجه خاص داشته باشند.
امام جمعه کازرون در پایان خاطر نشان نمود: یکی از نیازهای اصلی دانشگاهها در سطح شهرستان کازرون، تمرکززدایی از مراکز و توزیع مطلوبتر رشتهها و امکانات است. به مدد دستیابی به چنین مهمی میتوان دانشگاه را به عنوان مبنایی کلیدی برای توسعۀ شهرستان و منطقه و همچنین پرورش هرچه بهتر جوانان و دانشجویان در مناطق محرومتر و یا نقاطی که از مراکز استانها دورتر هستند، تقویت نمود.
فرماندار ویژه شهرستان کازرون:
دانشگاهها متناسب با نیازهای منطقه توسعه یابند
محمدعلی بخرد، فرماندار ویژه شهرستان کازرون نیز در این نشست، طی سخنانی با تأکید بر اینکه دانشگاه را بایستی مبدأ تحولات بدانیم، به چشماندازها و افقهای پیشِ روی دانشگاه سلمان فارسی کازرون و الزامات دانشگاهها در سطح شهرستان کازرون اشاره نمود و خاطر نشان کرد: مجموعۀ دانشگاهها بایستی مبتنی بر نیاز منطقه به فعالیت علمی بپردازند. رشتههای تحصیلی این دانشگاهها نیز بایستی متناسب با ظرفیتها و نیازهای این منطقه ایجاد شده و در قالب آنها و با هدف کمک به حل مسائل جامعه، به پرورش دانشجو پرداخته شود.
فرماندار ویژه شهرستان کازرون همچنین با تصریح بر لزوم ورود فناوریهای نوین به حوزههای مختلفی که مردم شهرستان کازرون به صورت روزانه با آنها در ارتباط هستند، از جمله حوزه کشاورزی، خاطر نشان نمود: دانشگاههای منطقه بایستی با محوریت دانشگاه سلمان فارسی کازرون، توسعۀ علمی را دنبال نمایند. یکی از نیازهای اصلی و اساسی امروز جامعه، برخورداری از حوزههای نوین فناوری است که این مهم با نقشآفرینی دانشگاهها در جامعه میسر میشود. بنابراین نیاز است که توسعۀ دانشگاهها و ایجاد رشتههای جدید متناسب با حل و برطرف نمودن چنین نیازهایی صورت پذیرد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس:
دانش و آگاهی، مسئولیت ایجاد میکند
آیتالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس، امام جمعه شیراز و عضو هیئت امناء دانشگاههای سلمان فارسی کازرون، جهرم و فسا نیز در این نشست، با قابل توجه ارزیابی نمودن اقدامات صورت گرفته در دانشگاه سلمان فارسی کازرون، بر ضرورت حمایت هرچه بیشتر از مجموعه مدیریتی این دانشگاه برای کمک به توسعه آن تأکید نمود و خاطر نشان کرد: باید برای رشد و توسعه استان فارس تلاش کنیم. برای این موضوع نیازمند نقشه راه هستیم. این موضوع را در سطح استان فارس، در دو حوزه دنبال کردهایم که در یکی از آنها یعنی نقشه جامع فرهنگی استان فارس، مسیرهایی مشخص شده و اکنون بایستی تحقق آنها را مطالبه کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس، در ادامه با تصریح بر اینکه کمک به تدوین نقشه راه توسعه یکی از مسئولیتهای دانشگاه در برابر جامعه است، افزود: بایستی نقشه جامع علمی استان نیز تهیه شود تا با اتکاء به آن بتوان مسیری که پیش رو داریم را با نگاهی واضحتر بپیماییم و در مقاطع پنج ساله دستاوردها را ارزیابی کرده و نقشۀ بعدی را با توان و دقت بیشتری طرحریزی کنیم. تحقق چنین مهمی یکی از بسترهایی است که نیازمند حضور و مشارکت دانشگاهها است.
آیتالله دژکام در بخش دیگری از صحبتهای خود به سایر مسئولیتهای اجتماعی دانشگاه در برابر جامعه اشاره کرد و خاطر نشان نمود: دانشگاه بایستی ناظر به موضوعات اجتماعی، حرف و نظر داشته باشد. این مهم در ادامۀ سنتهای علمی گذشته است. علامه جلالالدین دوانی، به عنوان یکی از مفاخر علمی کازرون با همین سبک و روش به توسعۀ علم و فلسفه کمک نمود. نقشآفرینی دانشگاهها هم بایستی متناسب با همین روش صورت پذیرد. این نقشآفرینیها بایستی در تحولات معرفتی، علمی، فرهنگی، اجتماعی و... جدی گرفته شود.
عضو هیئت امناء دانشگاههای سلمان فارسی کازرون، جهرم و فسا در ادامه افزود: مسئولیتپذیری اجتماعی یعنی مجال بدهیم و بخواهیم. در این فضا هم حوزه و هم دانشگاه بایستی همچون دو بال در کنار همدیگر باشند و به یکدیگر کمک نمایند. بخشی از حرکت در این مسیر در تخصص دانشگاه است و بخشی از آن در تخصص حوزه.
آیتالله دژکام همچنین با اشاره به خطابه امام حسین(ع) و آگاهی و علمی که از مسئولیت اجتماعی در این خطابه به دست میآید، تصریح نمود: امام حسین(ع) فرمودند: الا ترون الی الحقِّ لا یُعمل به و الی الباطلِ لا یتناهی عنه. آیا نمی بینید که به حق عمل نمیشود و از باطل روی گردانده نمیشود.
ایشان در تفسیر این حدیث شریف افزودند: دانش و آگاهی، ایجاد مسئولیت میکند. امام حسین(ع)، میدانداری را به ارث گذاشته است. بنابراین به عنوان پیروان مکتب تشیع و به عنوان دانشگاه و حوزه بایستی بدانیم که در برابر آگاهی که به دست آوردهایم، مسئولیت داریم و با حاشیه زدن و مراودات علمی بایستی در مسیر عمل به این مسئولیت گام برداریم.
گفتنی است، حجتالاسلام حجت شیرویس، مداح اهل بیت(ع) نیز در این نشست دقایقی را به مداحی پرداخت.
مجموعه نشستهای تخصصی اندیشهورزی در مکتب عاشورا، از جمله نشستهای تخصصی است که از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار میگردد و تا کنون سه نشست آن برگزار شده است.
نظر شما :