دکتر علیرضا فارسی‌نژاد، خطاب به دانشجویان ورودی جدید دانشگاه سلمان فارسی کازرون مطرح کرد

خودمان را بشناسیم و برای تک تک اضلاع هویتی‌مان برنامه‌ریزی کنیم

۲۳ آبان ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۶ کد : ۵۴۳ خبر اول
تعداد بازدید:۳۴۹
روز دوشنبه، ۲۱ آبان‌ماه، آیین استقبال از دانشجویان ورودی جدید دانشگاه سلمان فارسی کازرون، با حضور دکتر علیرضا فارسی‌نژاد، رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون، محمدعلی بخرد، فرماندار فرمانداری ویژه کازرون، جمعی از اعضاء هیئت رئیسه، هیئت علمی و دانشجویان ورودی جدید دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد.
خودمان را بشناسیم و برای تک تک اضلاع هویتی‌مان برنامه‌ریزی کنیم

بنا به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه سلمان فارسی کازرون، دکتر علیرضا فارسی‌نژاد، رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون، طی سخنانی در این آیین، ضمن تبریک به دانشجویان ورودی جدید، به پرسش‌هایی که درخصوص چرایی ادامۀ تحصیل در دانشگاه مطرح می‌شود اشاره کرد و خاطر نشان نمود: چراهای مختلفی در ذهن همۀ ما وجود دارد و بسته به اینکه مبنای فکری ما چه چیزی باشد، پاسخ‌هایمان به این پرسش‌ها متفاوت است. به عنوان مثال امروزه زیاد شنیده می‌شود که می‌پرسند چرا باید درس بخوانیم؟ این موضوع در ذهن جوانان ما پررنگ شده است. این موضوع دلایل مختلفی هم از جمله دلایل فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و... دارد.

رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون در ادامه با اشاره به حدیث شریف «العلمُ سلطان»، خاطر نشان نمود: حتی اگر هدف‌گذاری و اولویت یک نفر مباحث اقتصادی باشد، باید بداند ورود به عرصه‌های اقتصادی هم دانش می‌خواهد. اگر کسی نگاهش کلان‌تر و جهانی باشد، کارش هم سخت‌تر خواهد بود.

دکتر فارسی‌نژاد همچنین با یادآوری اینکه هر یک از ما مالک هیچ چیز نیستیم جز خواست و ارادۀ خودمان، بر ضرورت هدف‌گذاری‌های والا در مسیر رشد و تکامل تأکید کرد و افزود: محرک ما به هر کار ارادی و اختیاری، هدف و انگیزه است. به میزانی که هدف ما والا باشد، تحرک ما بیشتر می‌شود. هرچه هم هدف ما پست و دون باشد، تحرک ما کم می‌شود. اگر هم تا به امروز کسی با هدف والایی به دانشگاه نیامده است، از همین امروز تلاش کند تا هم هدف درستی را برای خودش مشخص کند و هم تلاش درستی را برای به دست آوردن آن هدف دنبال نماید.

رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون در بخش دیگری از صحبت‌های خود با دانشجویان ورودی جدید این دانشگاه، به نقش و مسئولیت اجتماعی دانشجویان در برابر جامعه اشاره کرد و یکی از ضرورت‌های این نقش را شناخت زمانه برشمرد و در این خصوص خاطر نشان نمود: شناخت و آگاهی با گوشی‌های موبایل و برنامه‌های آنها به دست نمی‌آید. بسیاری از اطلاعاتی که از این طریق به ما داده می‌شود، غیرواقعی هستند و براساس مدیریت افکار عمومی به دستمان می‌رسند. پشت این اطلاعات سطحی که به ما می‌دهند، چیز دیگری نهفته است. لازم است آن را ببینیم و درک کنیم.

این استاد دانشگاه در این زمینه یادآور شد: امروز با جنگ ترکیبی مواجه هستیم و همۀ ابزارهای نرم و سخت را آورده‌اند و جلوی ما قرار داده‌اند. تصور نکنیم در جهانی زندگی می‌کنیم که دشمن با ما کاری ندارد. شما هر هدف‌گذاری که داشته باشید، تعارض منافعی پیش می‌آید و آنهایی که هدف‌گذاری شما با منافعشان در تعارض است، سد راه‌تان می‌شوند. همانطور که در شرایط امروز کشور و دنیا نیز شاهد آن هستیم و می‌بینیم که یکی از هدف‌گذاری‌های جمهوری اسلامی ایران، تمدن نوین اسلامی است. این هدف، هدف بزرگی است و امروز با یک جنگ تمام عیار علمی به مقابله با ما آمده‌اند. علم را هم با سیاست گره زده‌اند. همین می‌شود که علم را تحریم می‌کنند.

دکتر فارسی‌نژاد در پایان با اشاره به اینکه جامعه از قشر دانشجو انتظار دارد که سطح درکش در رابطه با محیط اطراف و جهان، سطح بالاتری باشد، خاطر نشان نمود: تحقق مطلوب این مقوله نیازمند این است که شما در ابتدا خودتان را به خوبی بشناسید. هر یک از ما به عنوان یک انسان، موجودی بسیار پیچیده، مرکب و چند بعدی و چند سطحی هستیم. اضلاع هویتی خودمان را بشناسیم و برای تک تک این اضلاع هویتی‌مان برنامه‌ریزی کنیم. بدون این برنامه‌ریزی و با وقت‌گذرانی، باری به هر جهت رفتن، تفنن و راحت‌طلبی، نمی‌شود به جایی رسید. بسیاری از معضلات و مشکلاتی که امروز در جامعه با آنها مواجه هستیم، به این دلیل است که ما خودمان را نشناختیم و خودمان را باور نکرده‌ایم. همتتان را بلند بگیرید و تلاش‌تان را مضاعف کنید.  

محمدعلی بخرد، فرماندار فرمانداری‌ویژه کازرون نیز در این مراسم ضمن خوش‌آمدگویی به دانشجویان ورودی جدید دانشگاه سلمان فارسی کازرون، به سیرۀ حضرت سلمان فارسی اشاره نمود و گفت: در سیرۀ حضرت سلمان فارسی، یکی از موضوعاتی که مطرح است، این است که ایشان انسانی حقیقت‌جو بودند. سیر زندگی ایشان را که مطالعه کنید، متوجه می‌شوید در جستجوی حقیقت سفرهای زیادی کردند و سرانجام اسلام را یافتند و انتخاب کردند. چنین سیر زندگی و حقیقت‌جویی، باعث شد جایگاه علمی و فکری ایشان در نزد مسلمانان و پیامبر اعظم(ص)، بالا برود. شما در دانشگاهی مشغول به تحصیل شده‌اید که با چنین نامی مزین شده است.

وی در ادامه با ذکر یکی از بیانات آیت‌الله حائری‌شیرازی، افزود: ایشان می‌گفتند استعمار یعنی تعطیلی فکر. نه به این منزله که اجازه ندهند فکر کنید، بلکه به این معنی که به شما اجازه ندهند در ذهنتان سوال ایجاد شود. استعمار نو، رسیدن به جواب قبل از ایجاد سوال است. ما بایستی با ایجاد سوال در ذهنمان و پیگیری و دنبال کردن جواب، زمینۀ رشد فکری‌مان را فراهم کنیم.

فرماندار فرمانداری ویژه کازرون همچنین با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، یادآور شد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، در قسمت آیندۀ نظام، عناوینی را مطرح می‌کنند. اولین عنوان، بحث بالا بردن سطح علمی جامعه است و این موضوع هم جز به دستان شما امکان‌پذیر نیست.

در ادامه این برنامه دکتر علی غفارپناه، معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر اسماعیل کاظمی، معاون دانشجویی و برخی از دانشجویان به نمایندگی از تشکل‌های دانشجویی و شورای صنفی، به معرفی فعالیت‌های مختلف دانشگاه در حوزه‌های گوناگون پرداختند. اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی توسط دانشجویان دانشگاه، از دیگر برنامه‌هایی بود که در این آیین اجرا شد.

در بخش دوم این آیین که بعدازظهر برپا شد، دکتر یاسر خواجوی، مدیر آموزش و دکتر مسلم عباسی، مدیر مرکز مشاوره، سبک زندگی و سلامت دانشگاه سلمان فارسی کازرون، به تشریح آیین‌نامه‌های مختلف آموزشی و همچنین چالش‌های معمول دوران دانشجویی و معرفی خدماتی که دانشگاه در این زمینه‌ها ارائه می‌دهد، پرداختند.

گفتنی است این آیین توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سلمان فارسی کازرون و با استفاده از توانمندی‌های مختلف دانشجویان فعال در تشکل‌های دانشجویی زیرمجموعۀ این معاونت، در سالن زنده‌یاد نصرالله مردانی واقع در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کازرون برگزار شد.  

 

 

جهت مشاهدۀ گزارش تصویری این آیین، اینجا را کلیک نمایید. 


( ۶ )

نظر شما :