به میزبانی دانشگاه سلمان فارسی کازرون و با حضور روانشناسان و مشاوران شهرستانهای کازرون و کوهچنار صورت پذیرفت
کارگاه آموزشی پیشگیری از رفتارهای خودآسیبرسان و لزوم خود مراقبتی برگزار شد
بنا به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه سلمان فارسی کازرون، دکتر مسلم عباسی، رئیس مرکز مشاوره، سلامت و سبکزندگی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، در ابتدای این نشست با اشاره به تقویم فعالیتهای علمی و آموزشی این مرکز، خاطر نشان نمود: این مرکز در طول سال، خدمات گوناگونی را به دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین عموم جامعه ارائه میدهد. برنامههای مختلفی از جمله برپایی کارگاهها، دایر نمودن غرفهها، ارائۀ خدمات مشاوره و... از جمله فعالیتهای این مرکز محسوب میشوند که با حضور و پشتیبانی اعضاء هیئت علمی توانمند دانشگاه سلمان فارسی کازرون دنبال میشوند.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای بالای علمی این دانشگاه به ویژه در حوزۀ روانشناسی، افزود: مرکز مشاوره، سلامت و سبکزندگی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، در راستای مسئولیت اجتماعی که برای خود متصور است، آمادگی دارد تا ضمن همکاری جامع با نهادها و مراکز مختلف شهرستانهای کازرون و کوهچنار که در حوزۀ پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و همچنین ارائۀ مشاوره فعال هستند، در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی قدم بردارد.
در ادامۀ این نشست، دکتر چنگیز رحیمی، عضو هیئت علمی بخش روانشناسی بالینی دانشگاه شیراز، با مروری بر جداول آماری مرتبط با موارد مختلف رفتارهای خودآسیبرسان طی سالهای اخیر، به تشریح برخی از مبانی نظری و ضرورتهای تشخیص و ورود آگاهانه در حوزههای مختلف رفتاری پرداخت.
وی همچنین با تشریح برنامههای علمی موجود در این زمینه که میتوانند به عنوان برنامههایی اصولی برای کنترل رفتارهای خودآسیبرسان قلمداد شوند، خاطر نشان نمود: این برنامهها راهکارهایی عملی در اختیار افرادی قرار میدهد که در اطرافشان فرد یا افرادی را میشناسند که گرایش به رفتارهای خودآسیبرسان یا خودکشی دارد.
دکتر رحیمی بسیاری از باورهای رایج و غلط که در مورد رفتارهای خودآسیبرسان و از جمله خودکشی وجود دارد را یکی از چالشهای جدی در مسیر کنترل درست رفتارهای خودآسیبرسان برشمرد و خاطر نشان نمود: باورهایی همچون اینکه افرادی که در مورد خودکشی صحبت میکنند صرفاً به دنبال جلب توجه هستند، فقط طبقات خاص جنسیتی، نژادی، اقتصادی ـ اجتماعی و سنی دست به خودکشی میزنند، افرادی که اقدام به خودکشی میکنند و زنده میمانند، دوباره دست به خودکشی نمیزنند، افرادی که اقدام به خودکشی میکنند، ضعیف هستند و سایر باورهایی از این دست، هیچگونه مبنای علمی ندارند و اتفاقاً مطالعات مختلف، خلاف آنها را ثابت کرده است. بنابراین ضروری است در تمامی مواردی که کوچکترین رفتاری مبتنی بر گرایشها به خودکشی در فردی مشاهده میشود، روند مراقبتها براساس گامهای تعریف شده در برنامههای علمی آغاز شود.
نظر شما :