دکتر علیرضا فارسینژاد در اختتامیه هفته پژوهش مطرح کرد
دانشگاه سلمان فارسی کازرون، دومین دانشگاه جامع استان فارس است
بنا به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه سلمان فارسی کازرون، دکتر فارسینژاد در آیین اختتامیه هفته پژوهش که با حضور جمعی از دانشگاهیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد، با اشاره به ظرفیتهای این دانشگاه، خاطر نشان نمود: دانشگاه سلمان فارسی کازرون، پس از دانشگاه شیراز، دومین دانشگاه جامع استان فارس محسوب میشود. گسترۀ سه دانشکدۀ این دانشگاه که به تازگی به تصویب نهایی رسیدند و فعالیتهای خود را آغاز کردهاند، به گونهای است که میتواند عموم رشتههای دانشگاهی را در بر گیرد.
وی در ادامه با تقدیر از اساتید و پژوهشگران این دانشگاه، آنها را به عنوان یکی از اصلیترین ظرفیتهای دانشگاه برشمرد و خاطر نشان نمود: اعضاء هیئت علمی دانشگاه سلمان فارسی کازرون صاحب عناوین متعدد و برجستهای هستند و برخی از آنها در ردیف دانشمندان پراستناد، دو درصد و... قرار دارند که نشان دهندۀ توانمندیهای بالای آنها و ظرفیتهای قابل توجهی علمی دانشگاه سلمان فارسی کازرون است.
دکتر فارسینژاد در بخش دیگری از سخنان خود، به دشواریهای فعالیت اعضاء هیئت علمی و مسئولیتهای مهم آنها پرداخت و افزود: اساتید دانشگاهها در کنار آموزش که یک کار تخصصی و دشوار است، وظایف پژوهشی هم برعهده دارند. پژوهش بنیاد آموزش است و در دانشگاهها، هر آموزشی بایستی توأم با پژوهش باشد تا استاد بتواند متناسب با سرعت روزافزون علم و دستیابی به فناوریهای جدید، دانش را به دانشجویان خود منتقل کند. علاوه بر این موارد که طبیعتاً وظایفی دشوار و سخت هستند، اعضاء هیئت علمی در حوزۀ اجرایی دانشگاه نیز وظایفی را برعهده دارند و در این حوزه نیز بایستی به ایفای نقش بپردازند. همچنین از آنها انتظار میرود به عنوان قشر فرهیختۀ جامعه، در فعالیتهای گوناگون فرهنگی دانشگاه نیز حضوری موثر داشته باشند. مجموعۀ این شرایط باعث شده، حوزۀ کاری اعضاء هیئت علمی دانشگاهها به حوزهای دشوار تبدیل شود که حساسیتهای بالایی را نیز دارد.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون در ادامه به مسئولیتهای اجتماعی اساتید اشاره کرد و با طرح موضوع ضرورت جهتگیریها در حوزههای آموزشی و پژوهشی، خاطر نشان نمود: باید در آموزش و پژوهشها به سمتی حرکت کنیم که خروجی دانشگاههای ما علوم حکمت بنیان باشد. علاوه بر این، پژوهشهای ما بایستی فراتر رفته و قرآنبنیان باشند. قرآن بایستی در تمام عرصههای زندگی ما و از جمله پژوهش و آموزش ما هم بیاید. بنابراین بایستی برنامه جهتدار پژوهشی را سرلوحه کارها و فعالیتهای علمیمان قرار دهیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه شهرستان کازرون یکی از مهمترین شهرستانهای استان فارس است، افزود: با رشد دانشگاه سلمان فارسی کازرون، ظرفیتی ایجاد میشود که میتوان از آن برای رشد و توسعۀ هرچه بیشتر این شهرستان و حوزۀ غرب فارس استفاده کرد. یکی از محورهای تحقق این مهم، استفاده از ظرفیتهای پژوهشی است که میتواند با استفاده از زیرساختهایی همچون مرکز هوش مصنوعی و دادهکاوی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، سرعت بیشتری نیز بیابد.
حجتالاسلام علیرضا شهریاریپور، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه سلمان فارسی کازرون نیز در این نشست با بیان احادیثی از امیرالمومنین(ع)، به جایگاه ویژۀ علم و دانشپژوهی در دین اسلام اشاره کرد و خاطر نشان نمود: نوشتهها و قلم آنقدر در دین مبین اسلام ارزشمند هستند که در قرآن به قلم سوگند یاد شده است. ائمۀ اطهار(ع) نیز بارها بر این موضوع تأکید کردهاند. محصول علم و دانش در کتابها متجلی میشود و همین موضوع هم باعث شده کتاب در نزد علمای ما احترام ویژهای داشته باشد تا آنجا که بسیاری از علما، احترامی را که به کتاب میگذارند، برابر با احترامی است که برای انسانهای بزرگ قائل هستند. بنابراین شایسته است که ما نیز به کتاب و قلم و اصحاب اندیشه و علم، توجه ویژهای داشته باشیم و همواره آنها را تکریم نماییم.
دکتر بهروز خسروپور، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه سلمان فارسی کازرون نیز در این مراسم، طی سخنانی ضمن ارائۀ گزارشی از فعالیتهای پژوهشی دانشگاه طی یک سال گذشته، با قدردانی از تلاشهای پژوهشگران این دانشگاه، خاطر نشان نمود: پژوهش و آموزش دو بال حرکت دانشگاهها هستند و به همین واسطه هم تلاش شده تا بدنۀ علمی دانشگاه در هر دو مسیر حرکت کند. مجموعۀ برنامهریزیها و حمایتهای صورت گرفته سبب شد در سال گذشته، رشد دو برابری در طرحهای پژوهشی بروندانشگاهی داشته باشیم که باعث انعقاد قراردادهایی با مجموع ده میلیارد ریال شد.
وی همچنین خاطر نشان نمود: در حوزۀ تولید مقالههای علمی نیز پژوهشگران دانشگاه سلمان فارسی کازرون با انتشار نزدیک به 70مقاله علمی در نشریات معتبر داخلی و خارجی و همچنین همایشهای ملی و بینالمللی، سرانۀ 1.2 را در تولید مقاله داشتند و علاوه بر آن، شش جلد کتاب را نیز چاپ کردند.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه سلمان فارسی کازرون در ادامه ضمن قدردانی از تلاشهای مدیریت امور پژوهشی دانشگاه، به روند برگزاری جلسههای انتخاب پژوهشگران برتر و شایسته تقدیر و تشریح شاخصهای در نظر گرفته شده پرداخت و درخصوص سایر برنامههایی که در حوزۀ سیاستگذاریهای پژوهشی این دانشگاه دنبال میشود، خاطر نشان نمود: آییننامه سرآمد آموزشی و آییننامه سرآمد پژوهشی دانشگاه سلمان فارسی کازرون تهیه شده و در روند بررسی در وزارت قرار دارد. امید داریم این آییننامه در هیئت امنا تصویب شود تا زمینهساز بهرهمندی اعضاء هیئت علمی از موارد پیشبینی شده در آن گردد. همچنین بحث آییننامه جامع گرنت را هم دنبال کردهایم که در صورت تصویب نهایی میتواند به عنوان یکی دیگر از دستاوردها در حوزۀ تقویت فعالیتهای پژوهشی دانشگاه قلمداد شود. این گرنت علاوه بر حوزۀ پژوهش، حوزههای دیگری مانند آموزش و فرهنگی را نیز پوشش میدهد.
گفتنی است در ادامۀ این برنامه، با اهدا لوح و هدیه به پژوهشگران برتر دانشگاه سلمان فارسی کازرون، از دکتر مهدی رضایی، پژوهشگر برگزیده دانشکده علوم انسانی، دکتر ابراهیم اژدری، پژوهشگر شایسته تقدیر دانشکده علوم پایه، دکتر غلامرضا مرادی، پژوهشگر شایسته تقدیر دانشکده فنی و مهندسی و محمد نامداری، پژوهشگر برگزیدۀ دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون تقدیر به عمل آمد. همچنین از دکتر مسلم عباسی، پژوهشگر پراستناد کشور طی یک دهه اخیر و دکتر لیلا شاملی و دکتر زیبا قلاوندی که طی یک سال اخیر به مرتبۀ دانشیاری ارتقاء یافتند، قدردانی صورت پذیرفت.
تقدیر از اعضاء هیئت علمی، یاوران علمی و دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون که طی یک سال گذشته کتابهایی را منتشر کردند، تقدیر از یاوران علمی دانشگاه در بخشهای پژوهشی و آموزشی و همچنین تقدیر از دانشجویان فعال و برگزیده در حوزۀ کتاب و کتابخوانی، از دیگر برنامههایی بود که در اختتامیه هفتۀ پژوهش امسال دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد.
نظر شما :