با هدف کمک به حفظ و احیاء بافتهای تاریخی شهرها و با تمرکز بر کازرون و بوشهر صورت پذیرفت
نشستی تخصصی با تکیه به «دادههای علمی» و «تجربههای عملی» برای حفظ بافتهای تاریخی برگزار شد

بنا به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه سلمان فارسی کازرون، دکتر غلامرضا مرادی، عضو هیئت علمی دانشگاه سلمان فارسی کازرون و سخنران این نشست، با اشاره به فرصتها و چالشهای مرتبط با احیاء و مرمت بافتها و بناهای تاریخی، خاطر نشان نمود: حفظ و احیاء بناها و بافتهای تاریخی، به دلیل اهمیت و جایگاه تاریخی و هویتی این بناها، اهمیت بسزایی دارد؛ چراکه این موضوع منجر به پویایی اقتصادی و همچنین تعاملهای اجتماعی خواهد شد.
دکتر مرادی با تأکید بر اینکه احیاء بافتها و بناهای تاریخی منجر به ارتقاء کیفیت محیط شهری و زندگی شهروندان نیز خواهد شد، افزود: این بافتها و بناها به عنوان منابع الهامبخش و بسترهای آموزش و همچنین انتقال تجارب برای نسلهای آینده نیز عمل میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه سلمان فارسی کازرون در ادامه یادآور شد: متأسفانه احیاء بناهای تاریخی با چالشهای فنی و تخصصی، مالی و اقتصادی، فرهنگی و مدیریتی روبهرو است. از یک طرف هزینه مرمت، بهنسبت بالا است و بازگشت سرمایه در طولانی مدت اتفاق میافتد و از طرف دیگر نیز نیروی متخصص در موضوع مرمت معدود است. علاوه بر اینها، چالشهای فرهنگی در کنار موازیکاری و عدم یکپارچگیهای مدیریتی این بافتها، چالشها را دوچندان میکند.
دکتر مرادی در بخش دیگری از صحبتهای خود با ارائۀ پیشنهادهایی گفت: میتوان با حضور و فعالیت نهادهای دولتی و شهرداریها در تأمین زیرساختها و ایجاد بستری آماده برای سرمایهگذاری، از سرمایۀ بخش خصوصی در مرمت و احیاء این بناها کمک گرفت.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای غنی بافت تاریخی کازرون، گفت: کازرون نیز مانند اکثر شهرهای قدیمی کشور دارای بناها و عناصر متعددی است که امید میرود با ورود اثرگذار دولت در کنار شهرداری و سرمایهگذاری بخش خصوصی، احیاء این بناها با جدیت دنبال شود.
گفتنی است در این نشست که از سوی انجمن علمی شهرسازی دانشگاه سلمان فارسی کازرون و با پشتیبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه برگزار شد، علاوه بر ارائۀ مباحث تئوری و علمی، تجربۀ عملی احیاء بافت تاریخی بوشهر، با تمرکز بر اقامتگاه بومگردی مان همیشه سبز، با حضور موسس این مجموعه، محسن پورنبی ارائه شد. وی با ارائه نمونههای واقعی از یک کسبوکار، مخاطبهای شرکت کننده در این نشست را با سطحی دقیق از فرصتها، تهدیدها، چالشها و راهحلهای موجود در راستای یک پروژۀ باززندهسازی آشنا کرد.
نظر شما :