چاپ دو مقاله علمی عضو هیئت علمی رشته شهرسازی دانشگاه سلمان فارسی کازرون در مجلات معتبر بین‌المللی

۲۲ شهریور ۱۴۰۱ | ۰۸:۳۳ کد : ۱۸۱ خبر اول
دو مقاله علمی دکتر میثم رضایی، عضو هیئت ‌علمی رشته شهرسازی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، در مجله‌های معتبر بین‌المللی Cities و Journal of Urbanism منتشر شد.

بنا به گزارش روابط عمومی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، مقاله ISI دکتر میثم رضایی، عضو هیئت علمی رشته شهرسازی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، با عنوان «Examining the associations between perceived built environment and active travel, before and after the COVID-19 outbreak in Shiraz city, Iran» در نشریه Cities  از مجلات Elsevier با IF 5.8 که در فهرست مجلات Scopus قرار دارد، پذیرفته و در این نشریه معتبر بین‌المللی منتشر شد. این مجله در فهرست مجلات ISIوجود دارد و در نمایه استنادیSSCI  ثبت شده است

دکتر رضایی در تشریح موضوع این مقاله اظهار داشت: این مقاله با هدف بررسی اثرات همه‌گیری کووید-19 و سیاست‌های کنترل شیوع آن مانند قرنطینه، تعطیلی مشاغل و محدودیت‌های ترافیکی بر سفر فعال ساکنان منطقه(CBD) در مقایسه با ساکنان غیرCBD شیراز انجام شده است و رابطه بین عوامل محیطی ساخته شده درک شده و سفر فعال در قبل و بعد از شیوع کووید-19 را در کلان­شهر شیراز مورد بررسی قرار داده است. در این پژوهش مؤثرترین عوامل فردی در سفر فعال  مانند مالکیت دوچرخه و اتومبیل و ویژگی‌های محیط ساخته شده از جمله پیاده‌روی، امنیت، زیبایی‌شناسی، آرامش ترافیک، ایمنی تقاطع‌ها، تنوع و تراکم کاربری‌ها، دسترسی به مقصد، الگوی خیابان و زیرساخت­های اشتراک دوچرخه و اثرگذاری آن در حمل و نقل فعال ساکنانCBD و ساکنان غیرCBD کلان­شهر شیراز بررسی شده است.

همچنین مقاله علمی دیگری از این عضو هیئت علمی رشته شهرسازی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، با عنوان « Assessing the COVID-19 outbreak effects on active mobility of men in comparison with women» در مجله Journal of Urbanism که یک مجله بین‌رشته­ای است که بر سکونت انسانی و ارتباط آن با ایده پایداری، عدالت اجتماعی و درک فرهنگی تمرکز دارد  و به تأثیر نسبی طراحی بر ادراک محیطی، زیست‌پذیری شهری و تجربه فضا مربوط می‌شود، منتشر شد. این مجله ISI و با IF 3.3 در پایگاه اطلاعاتی Taylor & Francis Online پلتفرم محتویات ژورنالی و دایره المعارفی گروه انتشاراتی Taylor & Francis قرار دارد.

در همین راستا، دکتر غریب فاضل‌نیا، رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون، طی پیامی ضمن تبریک این موفقیت و تقدیر از دستاورد علمی دکتر رضایی و با ابراز امیدواری نسبت به تداوم موفقیت‌های علمی ایشان و سایر اعضاء هیئت علمی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، خاطر نشان نمود: بهره‌مندی دانشگاه سلمان فارسی کازرون از حضور و فعالیت‌های موثر اعضاء هیئت علمی توانمند، یکی از مزیت‌های برجسته این دانشگاه محسوب می‌شود. این مزیت علاوه بر آنکه فرصت مناسبی در اختیار دانشجویان این دانشگاه قرار داده است، امکان مناسبی را نیز در اختیار جامعه به ویژه نهادها و دستگاه‌های برنامه‌ریز قرار می‌دهد تا بتوانند با بهره‌گیری از توانمندی‌های علمی موجود، نسبت به بهبود و ارتقاء عملکرد سیستمی و حل مسائلی که پیش‌روی آنها قرار دارد، اقدام کنند.

گفتنی است مقاله‌های یاد شده از طریق لینک‌های زیر قابل دسترسی می‌باشند: